Nabestaandendossier

Wilt u een nabestaandendossier bestellen, dan kunt u dat via mijn site doen. Klik hier om het nabestaandendossier te bestellen.

 

 

Döstädning

Heb jij de nieuwe SIRE campagne al gezien? “De dood. Praat erover, niet eroverheen.” Want weten je naasten wat jij graag zou willen wat er met je spullen gebeurd?

Veel volwassen kinderen en hun ouders praten niet over de dood. Zelfs partners praten niet samen  over de dood, dit om verschillende redenen. Hoe weet je dan wat er met alle spullen moet gebeuren. Willen de kinderen al jullie spullen wel hebben? Voelen ze zich bezwaard om het weg te doen als ze zelf moeten opruimen? Gaat rouwen en opruimen wel samen? Zadel je hun hier dan niet mee op na je dood?

?Döstädning ?Opruimen voor je dood ?

Het enige wat we zeker weten is dat we een keer dood gaan. En wat gebeurt er dan met alle mooie spullen en herinneringen die jij je hele leven hebt verzameld en bewaard? Vaak kunnen je familie en vrienden die niet op waarde schatten of kunnen daar niet meer voor zorgen als jij er niet meer bent.

Hoe fijn en leuk zou het zijn om spullen die jij graag een dierbare van je wilt geven. Dat met een warme overdracht te doen. Dan zie je dat het bij diegene is gekomen wat jij wilt. Daar samen van kan genieten en weer een nieuwe herinnering van kan maken.

Döstädning is het Zweedse gebruik om je te ontdoen van alle onnodige materiële ballast in de laatste levensjaren. Je reflecteert daarbij op je leven, of dan nou binnenkort op zijn einde loopt of nog bij lange na niet. Een leuke trip down memory lane!

Ik wil je helpen met te kijken naar wat echt belangrijk is zodat je blij bent met je bezittingen en herinneringen. En help je ervoor te zorgen dat jouw dierbaren fijne herinneringen aan jou bewaren. En dat er een  mooie handleiding voor ze klaar ligt met jullie wensen. Zodat ze weten dat ze jullie wensen vervullen en ze tijd hebben om stil te staan bij hun verlies. Een handig hulpmiddel waarin alles kenbaar gemaakt wordt door jullie is het nabestaandendossier.

Wilt u meer informatie?