Mindful Walk laat je kennis maken met Mindfulness, ademhalingstechnieken en wandelen. Mindfulness gaat over bewustwording en leven in het ‘hier en nu’. De ademhalingstechniek verbind je met het ‘hier en nu’ en is de meest gezonde manier van ademhalen. Je leert tijdens de cursus beter voelen en hierdoor leer je ook beter wandelen en luisteren naar je lichaam. Je gaat hoe verder de cursus vordert steeds meer van je hoofd naar je hart. Mindful Walk geeft je wat jij nodig hebt. In de cursus pik je de dingen eruit die voor jou waardevol zijn in je eigen proces. Wat ik iedereen mee wil geven is een rugzak vol handige tools en technieken. Als het allemaal lekker en goed met je gaat is er niks aan de hand. Maar op momenten dat je even niet lekker zit, pak je de juiste tools of technieken uit je rugzak. MWF is veel meer dan een stukje wandelen. Mindful Walk is een bewustwordings proces waar je vandaag mee gaat beginnen.

Mindfulness is het bewust aandacht brengen naar de huidige ervaring met een open en niet-kritische blik. Mindful Walk laat je kennis maken met de verschillende facetten van het wandelen en leert jou te luisteren naar je eigen lichaam. Jij wordt je bewust van je eigen loophouding, je aandacht bij het lopen en de kracht en energie in je lichaam. Door meer in het 'hier en nu' te lopen maak je je hoofd leeg en geniet je meer van het moment.

Ademhalingstechnieken passen we toe om het maximale rendement uit je ademhaling te halen. Veel wandelaars ademen verkeerd, waardoor je veel te veel energie verbruikt. Bij een  Mindful Walk gebruiken we de neusademhaling. Hoe langzamer en hoe minder je inademt, hoe meer zuurstof en hoe minder melkzuur je in je lichaamscellen hebt en ook des te lager je hartslag zal zijn. Ademhalen via de neus is een stuk voordeliger en gezonder dan ademhalen via de mond – ook tijdens het wandelen.

Wandelen heeft positieve effecten op vrijwel alle orgaansystemen in het lichaam. Regelmatig sporten helpt een breed scala aan gezondheidsproblemen en ziekten te voorkomen, of reeds aanwezige klachten te verminderen. Veel mensen leggen zich echter te veel prestatiedoelen op. Mindful Walk leert je hoe je volop van het lopen en de omgeving kunt genieten met een juiste ademhaling en lopen in het 'hier en nu'. 

Zet je vraagtekens aan de kant, het zal je meer opleveren dan je durft te hopen. Je wordt er energieker, blijer, milder en ontspannen door.

Ga naar

Mindful walk Cursus

Mindful Walk 4 kids