Wie ben ik?

Mijn naam is Lisette de Wit. Samen met mijn man en 3 kinderen woon ik in Son en Breugel in de wijk ‘t Zand. Als beroep heb ik al 20 jaar mijn eigen hondentrimsalon en doe dat werk met veel plezier.

Hondentrimmen is fysiek een zwaar beroep en daar ligt dan ook gelijk de keerzijde. Door mijn hypermobiliteit moet ik constant op mijn balans letten tussen belasting en belastbaarheid. Veel fysieke bewegingen mag of kan ik niet doen, simpelweg omdat dat niet goed is voor mijn lichaam. Dat brengt een hoop frustratie met zich mee. Enerzijds wil ik het zo graag doen en anderzijds zegt mijn verstand, ‘niet doen!’.

De balans ben ik een aantal jaar geleden volledig kwijt geraakt. Mijn lichaam herstelde niet meer van de inspanningen en werd de pijn, die ik al heb, meer en meer chronisch van aard. Via via ben ik in een revalidatietraject beland. Gedurende dit traject heb ik diep moeten gaan. Daar ben ik mijzelf meer dan eens tegengekomen, zowel lichamelijk als geestelijk. Gelukkig kreeg ik door de juiste ondersteuning en goed naar alles te kijken mijzelf weer op de rit.

Wat was nu zo belangrijk voor mij en hoe sta ik er nu in? Nu hou ik me veel meer bewust bezig met mijn gedachten op orde krijgen, zoals bijvoorbeeld kijken naar wat ik wel kan in plaats van wat ik niet kan. Ook mijn grenzen nog beter leren kennen en respecteren. Luisteren naar mijn lichaam. Wat voel je? En handel daarnaar. Je hebt tenslotte maar 1 lichaam en daar zal je het mee moeten doen in je leven.

De boodschap aan mezelf was dan ook voor de handliggend. Eigenlijk alles wat ik al jaren deed en vertrouwd voelde, loslaten! Een andere mindset hebben, zodat je kan loslaten.

Door die ervaringen ben ik mij meer gaan verdiepen in mindfulness en de gebieden daar omheen. Beseffen dat wat je voelt oké is en dat het er mag zijn. Stilstaan bij bepaalde dingen/ervaringen en niet altijd maar door blijven gaan op volle kracht.

In eerste instantie deed ik het voor mijzelf en mijn gezin. Ik heb een cursus Mindfulness trainer voor kinderen gevolgd. Daarna ook een cursus voor instructeur Mindfulwalk voor volwassenen en Mindfulrun4Kids. Dat heeft mij en mijn gezin zoveel gebracht, dat ik dat graag deel.

Zo is mijn idee ontstaan voor Remindset. Om (weer) te leren stil te staan bij wat je voelt..

Ik hoop u graag te mogen ontmoeten.

Groetjes Lisette

Remindset